21 Aralık 2018 Cuma

Yakında size en güzel kahveyi sunmak için hazırlanıyoruz..

Parti evimizin bir bölümü, benim hem parti hazırlıklarını yaptığım hem de yıllardır sürdürdüğüm minyatür ev, scrapbooking, quillin, filografi vs çalışmalarımı yaptığım, bu ürünleri internet siteleri için hazırladığımız ve kargoladığımız bir atölye.
Etknliklerimiz genelde haftasonları olduğu için haftaiçi de hep yapmayı istediğim gibi güzel kahveler, çaylar ve günlük belirlediğimiz butik 2 çeşit ikramlığın hazırlandığı, arkadaş grupları için hizmet verme planındayız, çok az bir süresi kaldı her şeyin eksiksiz olması adına.
Oldukça sade, salaş ama çok temiz, iyi ışık alan, ferah bir alanımız var ve çok keyifli saatler için uygun diye düşünüyorum, bakalım neler olacak, nasıl tepkiler alacağız konuklarımızdan:)
Bu geri dönüşlerle en güzeline ulaşmak hep bizim hem de bu işleri yapan herkesin hedefi değil mi zaten.
Laf aramızda bahçede ev yapımı çikolatamız eşliğinde kahve içmeyi ben de çok sevdiğimden yine kendim için bir hazırlıktayım gibi geliyor ya hadi hayırlısı:)
Bekleriz efendim...
















5 Aralık 2018 Çarşamba

Doğum günü Parti Organizasyonu...

Bir partiyi planlamaya başladığımızda öncelikle annenin tema ya da konsept isteğini belirlemesini istiyoruz. Konsept belirlenince de başlıyoruz en renkli, en keyifli haliyle nasıl süslemeler yapabileceğimizi konuşmaya.
Annemiz hem çocuğunun sevdiği şeyleri hem onun görüp mutlu olacağı şeyleri belirtince bu konuda bir harman çıkıyor ortaya.
Bol bol fotoğraf istiyoruz bu aşamada, parti çocuğun partisi öyle ya, her yerde gördün işte kendini çocuk, bugünün en özel insanı o neticede:)

Sonra konuk sayılarımızı öğreniyor ve menümüzü seçiyoruz.
Anne yanımla Antep'li olmanın hayatım boyunca yaşadığım avantajı ile yemekten ve mutfaktan korkmamak menüyü belirlerken annenin isteklerini yerine getirmekte kolaylık sağlıyor çok zaman, nasıl bir yöreyse artık daha kahvaltı ederken "öğlene ne edek bacım?"cümlesini her duyduğumda dumura uğradığım ama yemek yapmak kadar yemeyi de seven biri olarak baharatına, salçasına hasta olduğum güzel memleketim, neyse bu ayrı bir yazı konusu, not aldım kenara.

Menüyü de belirleyince anneyi uğurlayıp kolları sıvıyor ve başlıyoruz hazırlıklara.
2,5 saat süren partimizin eğlenceli ve keyifli geçmesi için her detayı düşünüyoruz kendimizce, konuklar annenin konukları evet ama anne de bizim konuğumuz olduğuna göre matematikteki küme mantığı ile gelen konuklar bizim de konuklarımız oluyor ya, benim çok iyi ağırlamam lazım kaçarı yok.
Partinin başından sonuna kadar orada olmayı, kah mutfağa kah açık büfeye kah çocuk katına koşturmamın sebebi de bu aslında, obsesif bir kontrol merakım da olunca, kuş uçsa balon patlasa haberim olsun istiyorum ki hemen çözümünü bulalım konunun, velhasılı seviyorum ben bu işi .
E, boşa demedim ben açarken "parti evi değil teyze evi burası " diye:)

Parti bitip annemiz de, çocuğumuz da, konuklarımız da mutlu ayrılınca geçiyor hemen, unutuluveriyor tüm yorgunluk.
Laf aramızda biraz da kendim için yapıyorum bu partileri, daha çok ben eğleniyorum sanırım çocuklarla, dünyanın en güzel varlıkları onlar, dünya onlarla güzel, ben de öyle, ben de onlarla güzelim yani, hep gelsinler hep sarılsınlar bana .






3 Aralık 2018 Pazartesi

www.nevyparty.com

Blog sayfasını güncellemekle ilgili sıkıntımı biliyorsunuz.
Haftasonları partiler, haftaiçi hobi atölyeleri ve online sitelerde başlayan satışlarımız derken bloğu ihmal ediyor, bunu biliyor ama bir türlü bir aksiyon alamıyorum.
En çok eleştiriyi de arama motorlarında bizi aradıklarında parti sayfamız yerine bloğumuzun görünüyor olması  ve bloğun da güncel olmaması yönünde alıyorum.

www.nevyparty.com aslında blogdan daha sık güncellenen ve iletişim/adres/kroki bilgilerimizin de yer aldığı bir sayfa, sanırım sayfanın tanıtımına biraz daha önem vermem gerekecek.
Teknik olarak bilgimin dillere destan oluşu ve 8 yaşındaki oğlumun  "anne yine mi  bozdun bilgisayarı ?"nidaları eşliğinde kurcalamaya her zaman bulduğumda, karakaplıda yazan her not için birşeyler yapmaya çalışıyorum ama tam kendimi kaptırıp, ilham rüzgarını da soldan soldan hissedip  İclal Aydın modunda bir şeyler yazmaya çalışırken ya gelen bir telefon ya da mesajla...yarım kalıyor o yapmayı çok istediğim güncellemeler.

Bu yaştan sonra okuluna gidilecekler/ öğrenilecekler listesine web sayfası tasarımı/ grafik tasarım/ turşu yapımı/ bebek patiği örmek gibi alakasız görünen ama benim ruhumda derin bağlarla birbirine bağlı temalar ekleyerek uzayıp giden günlerde, her sabah "yapacağım "diye uyanıyorum:) Gülmeyin, en azından yapacağıma inanıyorum hiç inanmıyor da olabilirdim, hayat kısa olduğu kadar uzun da, belki yeter zamanım tüm yapacaklarıma kim bilebilir:)

Şu aralar bol bol mutfağa giriyorum bu da elimi oyalıyor sanırım.
Parti ikramlıklarımı partievini ilk açtığım günden beri kendim hazırlıyorum ve çok seviyorum bunu yapmayı ama menüyü ara ara değiştirmem gerekiyor, konuklar yemekten sıkılmıyor genelde ama ben sıkılıyorum her haftasonu aynı şeyi yapmaktan:)
Her seyahatte omuz çıkıklığı yaşamamı sağlayacak kadar aldığım Almanca, İspanyolca, İtalyanca yemek ve parti ikramlıkları kitaplarının arasından kah damak zevkimize uygun kah da uyarlama yeni tariflerle, diğer konular yetmezmiş gibi bir de Emine Beder ile Martha Stewart karması denemelerimle İkizler burcu kadının hakkını vererek konuya konu katarak hayatımı karnavala çevirmiş durumdayım.
E, gel de blog yazısı yaz her gün:)

Yok yok valla günlük olarak yazacağım günü gelince; balık kavağa çıkınca, kırmızı kar yağınca, oğlum "ödevini yap "oğlum demeden ödevine başlayınca ve ben makarna sevdamdan vazgeçince:) Söz...